De Muzieksommelier

5 tips om de beste livemuziek te boeken!

Muziek is een absolute sfeermaker bij elk feest of event. Maar wil je nét dat tikkeltje extra? Dan moet je absoluut een muzikant of liveband boeken. Er gaat niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek. Opgelet, is de livemuziek te aanwezig of niet aangepast aan het doel van je evenement? Dan zullen jouw feestgangers de muziek al snel als storend ervaren en met een wrang gevoel naar huis keren.


Livemuziek kiezen voor jouw feest. Hoe doe je dat?

Vaak wordt impulsief een liveband gekozen die er goed uitziet en leuke nummers brengt. Dat is prima wanneer het luisteren en bekijken van de groep ook het doel is van je evenement. Maar wil je liever zachte achtergrondmuziek tijdens de receptie of de beentjes losgooien op de dansvloer met een swingende liveband? Wil je een avondvullend programma of een muzikale interventie van een uurtje? Alles kan! Daarom is het belangrijk om eerst het doel te bepalen van je event.

TIP 1 | Bekijk de timing van jouw feest en noteer wanneer je welke sfeer wil creëren met  livemuziek. De Muzieksommelier heeft voor elk feestmoment de passende livemuziek. Blader door onze livebands voor de nodige inspiratie.

5 tips om de beste livemuziek te boeken


Liveband boeken? Zorg voor een professionele technische uitrusting!

Heel wat feestlocaties zijn technisch goed uitgerust voor livemuziek, maar als je jouw feest thuis of ergens ten velde organiseert, moet je rekening houden met de nodige technische voorzieningen zoals een podium en een licht- en geluidsinstallatie. Belangrijk om te weten, is dat het boeken van een muzikant of liveband niet automatisch wil zeggen dat ook de technieken geregeld zijn. Vraag dit altijd even na bij de muziekgroep zodat hier geen misverstanden over ontstaan.

TIP 2 | Feestlocatie gehuurd? Vraag de technische fiche op. Zo kan je in de offerte van jouw licht- en geluidsfirma wellicht een en ander schrappen. Materiaal dat al aanwezig is, hoef je niet meer te huren. Regel je alles zelf? De Muzieksommelier helpt je graag om de technische vereisten te vertalen naar een overzichtelijke offerte.

5 tips om de beste livemuziek te boeken


Wat kost een liveband of livemuzikant? Bepaal je budget!

De kostprijs hangt in de eerste plaats af van het aantal muzikanten. Uiteraard betaal je meer voor een full coverband dan voor een solomuzikant. Maar vergis je niet, want hoe bekender de artiest, hoe hoger het tarief! Wanneer je bekende artiesten wenst te boeken, zullen bovendien de technische vereisten ook hoger en dus veel duurder zijn. Naast het tarief en de technische set-up zijn er soms ook extra kosten zoals kilometervergoeding, personeel voor de opbouw en afbraak, geluidstechniekers, catering, enz. Informeer ook altijd of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn.

TIP 3 | Om een correcte kostenbepaling te maken van een liveband of muzikant breng je best ook de extra kosten (kilometervergoeding, logistiek) en de technische opbouw (licht, geluid, podium) mee in rekening. Ben je niet thuis in de muziekwereld en wil je je laten adviseren door een professional? De Muzieksommelier helpt je graag en zorgt voor een transparante factuur!


Moet je een contract afsluiten met een liveband of muzikant?

Goede afspraken maken goede vrienden. Om discussies en misverstanden te vermijden, is het aangewezen om vóór elk optreden een duidelijk contract af te sluiten. Wat zijn de contractuele verplichtingen voor de organisator? Moet er een voorschot betaald worden? Wat gebeurt er als de livemuzikant ziek is of de liveband last-minute afzegt? Het voordeel om met een professioneel boekingskantoor zoals de Muzieksommelier te werken, is dat wij elk contract netjes in orde maken.

TIP 4 | Wil je een livemuzikant of liveband boeken en heb je een bevestiging op mail? Prima, maar de volgende stap is om een contractuele overeenkomst te maken. De Muzieksommelier kan je hierin ondersteunen. Dit geeft jou als organisator én de artiest(en) de zekerheid dat alles netjes geregeld is. Veiligheid boven alles!


De ultieme playlist voor jouw feest. Start hier!

Wie nodig je uit en waar gaat je feest door? Welke catering verkies je en wat is het thema? Als alle checks zijn aangevinkt, dan is het hoog tijd om jouw playlist samen te stellen voor de muzikale omkadering. Werk je met livemuzikanten? Hou er rekening mee dat zij geen karaokemachines zijn en on the spot nummers kunnen brengen! Vraag op voorhand of je hun songlist kan ontvangen zodat je een goed beeld hebt van hun repertoire.

TIP 5 | Kruis je enkel jouw favoriete nummers aan om jouw playlist samen te stellen? Dat kan, maar hou er ook rekening mee dat jouw feest pas geslaagd is, als ook jouw gasten zich amuseren. Probeer je playlist zo evenwichtig mogelijk op te stellen. Op zoek naar inspiratie? Klik meteen door naar onze professionele livebands die je kan boeken via de Muzieksommelier.


Een professioneel boekingskantoor inschakelen om jouw livemuziek te boeken? Zo gaan wij tewerk...

1 | W-VRAGEN

De Muzieksommelier is heel benieuwd naar jouw event en stelt de grote W-vragen tijdens een korte videocall. Wanneer is het event, wie zal er zijn, waar gaat het door, wat is de planning, waarom organiseer je dit en welk budget had je in gedachten? We vullen samen onze checklist in!

2 | A-CONCEPT

Zoals een wijnsommelier de gepaste wijn kiest bij een gerecht, stellen we een muzikaal menu samen met A-muzikanten. Een grote entree met blazers, fijne achtergrondmuziek, een jazzband boeken, een mobiele dj-set huren, een muzikale wijnproeverij, … Wij komen origineel uit de hoek!  

3 | L-TECHNIEK

Om een correcte prijsofferte te kunnen maken, zoomen we in op de locatie. We checken of er al licht en geluid aanwezig zijn. Indien er extra technisch materiaal nodig is, nemen we dit mee in de offerte zodat we een transparant prijskaartje kunnen voorleggen.

4 | S-PLAYLIST

Groen licht voor de offerte? Dan zorgen wij voor een goede briefing zodat dat de muzikanten op het juiste tijdstip op de juiste locatie zijn met de juiste sfeer-playlist. De Muzieksommelier ontzorgt je volledig zodat je optimaal kan beleven, verbinden en proeven. Enjoy!Wil je de Muzieksommelier inschakelen als jouw matchmaker?
Benieuwd naar de prijzen en beschikbaarheden?


 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x