Terug naar overzicht

5 tips om de beste livemuziek te boeken!

Muziek is een absolute sfeermaker bij elk feest of event. Maar wil je nét dat tikkeltje extra? Dan moet je absoluut een muzikant of liveband boeken. Er gaat niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek. Opgelet, is de livemuziek te aanwezig of niet aangepast aan het doel van je evenement? Dan zullen jouw feestgangers de muziek al snel als storend ervaren en met een wrang gevoel naar huis keren. 

TIP 1 | Livemuziek kiezen voor jouw feest. Hoe doe je dat?

Vaak wordt impulsief een liveband gekozen die er goed uitziet en leuke nummers brengt. Dat is prima wanneer het luisteren en bekijken van de groep ook het doel is van je evenement. Maar wil je liever zachte achtergrondmuziek tijdens de receptie of de beentjes losgooien op de dansvloer met een swingende liveband? Wil je een avondvullend programma of een muzikale interventie van een uurtje? Alles kan! Daarom is het belangrijk om eerst het doel te bepalen van je event.

De Muzieksommelier heeft voor elk feestmoment de passende livemuziek.
Blader door onze livebands voor de nodige inspiratie.

Live muziek boeken - 5 tips 2.png

Live muziek boeken - 5 tips 3.png

TIP 2 | Liveband boeken? Zorg voor een professionele technische uitrusting!

Heel wat feestlocaties zijn technisch goed uitgerust voor liveoptredens, maar als je jouw feest thuis of ergens ten velde organiseert, moet je rekening houden met de nodige technische voorzieningen zoals een podium en een licht- en geluidsinstallatie. Belangrijk om te weten, is dat het boeken van een muzikant of liveband niet automatisch wil zeggen dat ook de technieken geregeld zijn. Vraag dit altijd even na bij de muziekgroep zodat hier geen misverstanden over ontstaan.


TIP 3 | Wat kost een liveband of livemuzikant?
Bepaal je budget!

De kostprijs hangt in de eerste plaats af van het aantal muzikanten. Uiteraard betaal je meer voor een full coverband dan voor een solomuzikant. Maar vergis je niet, want hoe bekender de artiest, hoe hoger het tarief! Wanneer je bekende artiesten wenst te boeken, zullen bovendien de technische vereisten ook hoger en dus veel duurder zijn. Naast het tarief en de technische set-up zijn er soms ook extra kosten zoals kilometervergoeding, personeel voor de opbouw en afbraak, geluidstechniekers, catering, enz. Informeer ook altijd of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn.

Live muziek boeken - 5 tips 4.png

Ben je niet thuis in de muziekwereld en wil je je laten adviseren door een professional? De Muzieksommelier helpt je graag en zorgt voor een transparante factuur! Contacteer De Muzieksommelier.

Live muziek boeken - 5 tips 5.png

TIP 4 | Moet je een contract afsluiten met een liveband of muzikant?

Goede afspraken maken goede vrienden. Om discussies en misverstanden te vermijden, is het aangewezen om vóór elk optreden een duidelijk contract af te sluiten. Wat zijn de contractuele verplichtingen voor de organisator? Moet er een voorschot betaald worden? Wat gebeurt er als de livemuzikant ziek is of de liveband last-minute afzegt? Het voordeel om met een professioneel boekingskantoor zoals de Muzieksommelier te werken, is dat wij elk contract netjes in orde maken.

TIP 5 | De ultieme playlist voor jouw feest.
Start hier!

Wie nodig je uit en waar gaat je feest door? Welke catering verkies je en wat is het thema? Als alle checks zijn aangevinkt, dan is het hoog tijd om jouw playlist samen te stellen voor de muzikale omkadering. Werk je met livemuzikanten? Hou er rekening mee dat zij geen karaokemachines zijn en on the spot nummers kunnen brengen! Vraag op voorhand of je hun songlist kan ontvangen zodat je een goed beeld hebt van hun repertoire.


Live muziek boeken - 5 tips 6.png

Op zoek naar inspiratie? Klik meteen door naar onze professionele livebands die je kan boeken via De Muzieksommelier.

De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons