Terug naar overzicht

Wijnproeverij op een bedje van muzikaliteit

Twijfel je tussen een muzikaal avondje uit of een wine tasting als onvergetelijke vrijgezellenactiviteit? Zoek jij een originele teambuilding die zintuigen doet prikkelen en connecties doet schitteren? Search no more! Wij laten je kennismaken met onze exclusieve muziek- en wijnproeverij. Bereid je voor op het beste van twee werelden … Tsjing tsjing!

Wat mag je verwachten van een muziek- en wijnproeverij door De Muzieksommelier?


#1 De ingrediënten

De Muzieksommelier komt op bezoek met een (wijn)sommelier op een locatie naar keuze voor een proeverij van zo’n twee uur. Een super-de-luxe wine tasting, want je proeft niet alleen, je geniet ook van zorgvuldig geselecteerde muziek. Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens een heerlijk zorgeloze avond in goed gezelschap.

Van hoeveel wijnen proef je tijdens ons muzikaal event en petit comité? It’s up to you! Wie niet weet waar te beginnen, reiken we een selectie van vijf gevarieerde topwijnen aan: Champagne, oranje wijn, witte wijn en twee rode wijnen. Onze sommelier neemt het voortouw en stelt je met veel passie voor aan iedere wijn. De ontstaansgeschiedenis, de karakteristieke eigenschappen, … Zowel wijnkenners als wijn newbies genieten zo optimaal van de dranken en hun troeven.

Wijnproeverij Rode Wijn.jpg

Suggestie van de chef: Voor wie geen wijn kan, mag of wil drinken, hebben we een superlekker alternatief!

Wijnproeverij Muziek Aanvragen.jpg

De Muzieksommelier laat zich inspireren door keuze van de sommelier om verrassende songs te delen. De liedjes hebben een directe link met de wijn of zetten diens historiek extra kracht bij. Ieder glas wordt naar een hoger niveau getild dankzij twee liedjes. We kunnen je verzekeren dat je verrast zal zijn, want wij kennen geen grenzen. Van J-B. Lully tot Muse. Van Queen tot Prokofiev. Al deze ingrediënten samen zorgen voor een leuke atmosfeer boordevol verhalen over verre landen, fantastische wijnen, nostalgische gevoelens, … We love it and hope that you love it too!

Suggestie van de chef: don’t hold back! Er wordt ruim voldoende tijd voorzien om zelf nummers aan te vragen die het moment, het gesprek en de verhalen ondersteunen.

#2 De totaalbeleving

Wijntje inschenken en plaatje draaien, daar blijft het niet bij! Een proeverij is pas geslaagd als onze gasten de muziek als een absolute meerwaarde ervaren. Als er unieke gesprekken op gang komen en we de feedback krijgen dat de nummers op-en-top aansluiten bij de wijn en de sfeer van de avond, dan pas zijn wij tevreden. Een muziek- en wijnproeverij door De Muzieksommelier is een totaalbeleving waar je van kop tot teen van proeft, geniet, bijleert en ontspant.

Suggestie van de chef: Om het momentum van de avond wat langer vast te houden, ontvang je een flyer met een QR-code die je rechtstreeks naar de playlists en dranklijsten op onze website stuurt.

Wijnproeverij Muziek.jpg

#3 De experten

SOMMELIER PUR SANG
Achter iedere wijnproeverij door De Muzieksommelier staat een sommelier van de bovenste plank. Wim Van Doninck - van Mon Vin - vertelt waarom hij meteen overstag ging toen we hem uitnodigden om zijn wijnkennis muzikaal tentoon te stellen.

Wijnproeverij Sommelier.jpg

"Ik was aangenaam verrast over het idee van Pieter en Kaat – de drijvende krachten achter De Muzieksommelier – om wijn en muziek te combineren op een feest. Welke invulling hadden zij voor ogen? Het duo heeft focus en liet weten dat het doel is om de gasten bij elke wijn verschillende muzieksoorten te laten ontdekken. Én hen daarnaast bewust(er) laten luisteren, voelen, genieten en muziek beleven. Ze roepen gevoelens op, vestigen de aandacht op het timbre en het ritme, zoomen in op de verhalen achter songs, lichten je de drive van de componist toe, … Samen met Kaat en Pieter hebben we gesleuteld aan de muziek- en wijnproevrij tot alle details klopten. Ik ben heel trots, want het is er ‘boenk op’. Ik kijk er dan ook naar uit om nog meer groepen in de watten te leggen!”

GEPASSIONEERDE MUZIKANTEN
Wij zijn klassiek geschoolde muzikanten, die ervan houden om buiten onze comfortzone te treden! Pieter licht toe waarom we een extra muzikale service op de kaart zetten:

“Al van bij de start broeden Kaat en ik op een concept om de handen in elkaar te slaan met een wijnsommelier. Na vier jaar denken, hebben we ons creatief idee eindelijk vorm gegeven. Muziek en wijn aan elkaar koppelen, kan op talrijke manieren. Zo kan je – heel wetenschappelijk – smaken analyseren en muziek ontleden. Maar daar zit niemand op te wachten hé. Ik hang aan de lippen van onze sommelier als hij verhalen vertelt en gevoelens aan muzikale pareltjes koppelt. Dat gun ik anderen van harte toe! Uiteenlopende muziekgenres koppelen aan gezelligheid en plezier daar draait het om bij onze muziek- en wijnproeverijen. Intussen zijn we heel wat vrijgezellenavonden, bedrijfsuitjes en familiefeesten verder en concluderen we trots dat ons concept gesmaakt wordt.

Wijnproeverij Pieter.jpg

Wijnproeverij Muzikale Gastronomie.jpg

#4 De side dishes & finishing touches

De Muzieksommelier legt de basis, maar trekt met veel plezier en smaak alle registers open om van jouw avond een nog groter succes te maken. Een sfeervolle zaal boeken, een verrassende traiteur selecteren, een DJ met swingende beats voorstellen? Bij ons ben je aan het juiste adres voor de organisatie van een totaalconcept, want we doen niets liever dan jou en je gezelschap trakteren op een gastronomisch en muzikaal spektakel.

Suggestie van de chef: onze proeverij wordt vaak gecombineerd met een actieve workshop pBone. Check it out!

#5 De recensies

Geen culinair verhaal zonder recensies natuurlijk. De reacties zijn unaniem: “Dit smaakt naar meer!”. We horen keer op keer dat de combi muziek-wijn zorgt voor een sterkere smaakbeleving, heerlijke mijmeringen, verrassende verhalen en nauwere banden tussen collega’s, vrienden of familie. Klinkt dit als muziek in je oren? Wij staan paraat om jouw groep onder te dompelen in de wondere wereld van muziek én wijn.

Pssst. We sluiten trouwens niet uit dat we in de toekomst een muzikale avond met mocktails, bier of gin serveren. To be continued…

Vindt hier meer info over onze muziek- en wijnproeverij.

Wijnproeverij Puur Genieten.jpg

De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons