Crossbones Trombones, als je op zoek bent naar cachet bij jouw evenement!

Crossbones trombones is een ensemble dat bestaat uit 5 muzikanten, 4 klassieke trombonisten en 1 jazz trombonist. Deze bezetting stelt hen in staat om muzikaal te experimenteren met verschillende stijlen en genres. Een optreden van dit ensemble zorgt voor een klankexplosie maar ook muzikale finesse. Mensen staan telkens versteld over de mogelijkheden van het instrument en de muziek die ze brengen. Dankzij de ervaring van dit ensemble zijn ze inzetbaar op tal van evenementen.

Crossbones Trombones

Welke muziek speelt
Crossbones Trombones?

De stijl van Crossbones omschrijven kan het makkelijkst met het woord “Cross-over”. Zij hebben een 4 tal afgewerkte producties of spelen op maat van de klant in duo, trio, kwartetvorm op jouw evenement.

 • Slide’n Pipes: een klassiek programma met orgel
 • Slide’n Keys: herkenbare klassieke muziek en arrangementen van hedendaagse popmuziek. in combinatie met een pianist.
 • Slide’n Five: 5 trombonisten op het podium, een cross-over programma van klassiek, jazz, film en popmuziek.
 • Slide’n Beats: Crossbones maakte samen met beatmaster Søren een programma met stevige beats

& More: Op maat van de klant duikt Crossbones in hun repertoire (klassiek, jazz, filmmuziek, popmuziek…), ze komen in de gewenste formatie om jouw evenement op te luisteren of intiem te begeleiden.

Is Crossbones Trombones inzetbaar voor jouw evenement?

Crossbones trombones was al te gast op internationale festivals in Griekenland, Estland, Koeweit, Japan, Zuid-Korea en andere. Heel vaak zijn het festivals waar zij tot de programmatie behoren en optreden als kwartet of kwintet. Ook in België kon je hen al aan het werk zien op festivals, concertpodia of tijdens bedrijfsfeesten, zo zijn ze een vaak gevraagde gast op Pukkelpop, het Klara-festival en academische zittingen van verschillende steden. 

Naast de grote podia kan je Crossbones ook boeken voor een tuinfeest, recepetie of bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product. Door hun ervaring zijn ze bij elke gelegenheid een toegevoegde waarde en kan je zelf kiezen in welke formatie je hen toevoegt aan jouw evenement. 

Crossbones kan de verwelkoming verzorgen van jouw gasten of als aankondiging ingezet worden bij het opdienen van verschillende gangen tijdens een diner. De mogelijkheden zijn eindeloos en de heren vinden het fijn origineel uit de hoek te komen.

Pieter

Crossbones Trombones aan jou voorgesteld

De heren van Crossbones Trombones zijn allemaal trombonisten van dezelfde generatie, ze leerden elkaar kennen in de gangen van het conservatorium en door samen te spelen in verschillende orkesten en ensembles.

 • Søren Brassaert, freelance trombonist en leraar. Speelt vaak bij het orkest van Helmut Lotti en Brussels Philharmonic.
 • Peter Delannoye, de jazztrombonist van het ensemble. Actief in het popcircuit bij namen als Niels Destadsbader, Soulsiter en Lady Linn. Geeft ook les aan het conservatorium van Brussel.
 • Bram Meese, bastrombonist en bezieler van het gezelschap. Ook actief in het klassiek freelance circuit en leraar aan de kunstacademie van Geraardsbergen.
 • Lode Smeets, Alt- en Tenortrombonist, vast verbonden aan Philharmonie Zuidnederland als aanvoerder, veelgevraagd solist in België en Nederland. Als docent verbonden aan het Luca School of Arts in Leuven.
 • Pieter Vandermeiren, trombonist bij het Spectra Ensemble en heel wat musicals op zijn teller. Als muzieksommelier verbonden aan dit ensemble.

Prijzen en beschikbaarheid

Afhankelijk in welke formatie en met welke formule je Crossbones wil toevoegen aan jouw evenement of concert zal er een offerte worden opgemaakt. Ook bij Crossbones heb je de mogelijkheid om muziek op maat te laten maken.

F.A.Q.

 • Wanneer je een optreden gepland hebt, heb je wellicht een aantal praktische vragen. Om je hierbij alvast op weg te helpen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is de standaard duur van een optreden?

  Onze groepen denken heel goed na over de samenstelling van hun set. Ze verwerken up tempo nummers en rustmomenten op de juiste manier. Je krijgt in de meeste gevallen een optreden voorgeschoteld dat 90 minuten duurt. Geef ons op voorhand door hoe je de avond wil indelen zodat wij dit ook aan de band kunnen communiceren.

 • Als ik een aanvraag plaats, hoe lang blijft deze geldig?

  Na jouw aanvraag, gaan wij onmiddellijk aan de slag. We contacteren de groep en vragen naar hun beschikbaarheid. Van zodra de groep groen licht geeft, brengen we jou op de hoogte. Vanaf dat moment plaatsen de muzikanten deze optie automatisch 14 dagen in hun agenda. Dat geeft jou de tijd om alles nog even te bekijken en een keuze te maken.

 • Wat is de prijs?

  Het is heel moeilijk om op deze vraag een algemeen antwoord te geven. De prijs is afhankelijk van de duur van het optreden, de grootte van de band, de technische vereisten tijdens het optreden en de afstand tot de locatie. Hoe meer van deze details wij van jou krijgen bij een aanvraag, hoe sneller wij jou een totaalprijs kunnen bezorgen.

 • De groep is geboekt, wat nu?

  Jij hoeft eigenlijk niets meer te doen. Wij maken voor jou alle praktische zaken in orde. Wij sturen de groepen een callsheet met alle details en briefen hen over jouw evenement. Na afloop van het optreden ontvang je van ons 1 factuur en regelen wij alles verder met de muzikanten die op jouw feest speelden.

Block 4
De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons