Allround pianist en toetsenist, David Bracke

Pianist boeken voor jouw event? David is een allround pianist en zorgt voor zachte achtergrondmuziek of een jazzy toets op jouw bedrijfsfeest of privé gelegenheid.

Pianist David Bracke

Een pianist voor jouw evenement?

Voor een bedrijfsfeest, productlancering, netwerkdrink of bruiloft. Een pianist is op elke gelegenheid inzetbaar. David Bracke heeft ervaring met allerlei feesten. 

Je hoeft niet altijd over een instrument te beschikken. Onze pianist komt ter plaatsen met een eigen instrument en versterking. Aansluiten en klaar!

Welke muziek mag je verwachten?

David is van opleiding een klassiek geschoold muzikant. Door zijn interesses in de andere genres kan je David vandaag aan het werk zien in musicals, als pianist bij Helmut Lotti, opera- en balletbegeleider maar ook op restaurant tijdens het diner. 

Het repertoire bepaal je voor een groot stuk dus helemaal zelf. Geef jouw voorkeur op voorhand door en David verwerkt het in zijn playlist.

pianist David Bracke

Wie is David Bracke

David Bracke, geboren te Gent 1986, startte zijn piano studies op 15-jarige leeftijd bij Koen Vanderreydt. Ondertussen maakte hij samen met Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens de cabaretvoorstelling Ge4endeeld (2002-2003). Hij vervolgde zijn opleiding piano aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko en behaalde zijn master-diploma (2010) met grootste onderscheiding voor piano en kamermuziek, en met grote onderscheiding voor improvisatie en begeleiding.

Sinds hij afstudeerde speelde hij  o.a. het eerste pianoconcert van Chopin (2010), het 5e pianoconcerto van Beethoven (2015), ‘Rhapsody in blue’ van Gershwin (2015) en ‘Carmina Burana’ van Orff (2016).

Hij begeleidde verschillende operettes waaronder ‘Der Bettelstudent’ van Millöcker (2012), ‘Die Lustige Witwe’ van Lehár (2013) en ‘Das Land des Lächelns’ (2019) van Lehár.

Ter promotie van de André Hazes-film ‘Bloed, Zweet & Tranen’ trad hij live op in Reyers laat met Martijn Fisher (2015). Hij speelde ‘West Side story’ op Odegand o.l.v. Ivan Meylemans (2015), Timeless’ met  Il Divo in de Ziggo Dome (2018), ‘The Christmas Show’ in de Lotto arena (2019) en begeleidde verschillende promotieclips waaronder ‘Footloose’ met  Mark Tijsmans (2016) en ‘Albert I’ met Lucas Van Den Eynde en Barbara Dex (2016).

Hij  speelde keyboard in ‘Le Magicien d’Oz’ van Andrew Lloyd Webber in Le Palais des Congrès en Vorst Nationaal (2014-2015) en in de musicals  ‘Alice in Wonderland’ (2016) , ’Footloose’ (2016), ‘Domino’ (2016-2017), ‘Sunset Boulevard’ (2018), Elisabeth (2022) ‘The Comeback Tour’  van Helmut Lotti (2017) en de ‘Soul Classics in Symphony’ tour van Helmut Lotti  (2019). Hij begeleidde ‘De Maries’ op de ‘Tall Ship Races’(2022) en op ‘Tomorrowland’(2022).  Daarnaast is hij ook full-time verbonden als balletbegeleider aan het Muda te Evergem.

F.A.Q.

 • Wanneer je een optreden gepland hebt, heb je wellicht een aantal praktische vragen. Om je hierbij alvast op weg te helpen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is de standaard duur van een optreden?

  Onze groepen denken heel goed na over de samenstelling van hun set. Ze verwerken up tempo nummers en rustmomenten op de juiste manier. Je krijgt in de meeste gevallen een optreden voorgeschoteld dat 90 minuten duurt. Geef ons op voorhand door hoe je de avond wil indelen zodat wij dit ook aan de band kunnen communiceren.

 • Als ik een aanvraag plaats, hoe lang blijft deze geldig?

  Na jouw aanvraag, gaan wij onmiddellijk aan de slag. We contacteren de groep en vragen naar hun beschikbaarheid. Van zodra de groep groen licht geeft, brengen we jou op de hoogte. Vanaf dat moment plaatsen de muzikanten deze optie automatisch 14 dagen in hun agenda. Dat geeft jou de tijd om alles nog even te bekijken en een keuze te maken.

 • Wat is de prijs?

  Het is heel moeilijk om op deze vraag een algemeen antwoord te geven. De prijs is afhankelijk van de duur van het optreden, de grootte van de band, de technische vereisten tijdens het optreden en de afstand tot de locatie. Hoe meer van deze details wij van jou krijgen bij een aanvraag, hoe sneller wij jou een totaalprijs kunnen bezorgen.

 • De groep is geboekt, wat nu?

  Jij hoeft eigenlijk niets meer te doen. Wij maken voor jou alle praktische zaken in orde. Wij sturen de groepen een callsheet met alle details en briefen hen over jouw evenement. Na afloop van het optreden ontvang je van ons 1 factuur en regelen wij alles verder met de muzikanten die op jouw feest speelden.

Block 4
De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons