Lady Bird, een vleugje pop en stijlvolle jazz

Lady Bird is het stijlvolle duo van Eva Mertens en Rik Deckers.

Samen brengen zij interpretaties van zowel de betere popsongs (Alicia Keys, Adele, John Legend, …) als bekende jazz standards (Fly me to the moon, What a wonderful world, Summertime), bewerkt voor stem & piano.

Lady Bird - Eva Mertens

Welke muziek speelt Lady Bird?

Lady Bird heeft een heel uitgebreide playlist, telkens in mooie eigen interpretaties en arrangementen voor dit duo.

Een greep uit hun repertoire:

All of me – John Legend, Clocks – Coldplay, Everything – Michael Bubble, Jailhouse Rock – Elvis Presley, Make you feel my love – Adele, Torn – Nathalie Imbruglia… 

Is Lady Bird inzetbaar
voor jouw evenement?

Lady Bird treedt graag op tijdens Corporate of Private Events, Baby Borrels of een huwelijk maar ze zijn ook graag centrale gast tijdens een luisterconcert.

In overleg met jou passen zij de muziek (en de daarbij passende presentatie) aan naar jouw wensen. Van achtergrondmuziek tot sfeermaker op jouw feest.

Prijzen en beschikbaarheid

Er zijn heel wat verschillende formules mogelijk om dit duo te boeken. Contacteer ons voor meer informatie. Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.

Lady Bird

Wie zijn Eva en Rik?

Eva Mertens studeerde Jazz/pop zang aan het conservatorium in Gent.

Ze is vaste zangeres bij het duo Lady Bird en het trio Ultrasonic Airlines.
Daarnaast is ze singer-songwriter voor haar eigen band RUBIN.
Ze is freelance actief voor studio/backing-opdrachten en zong backings voor Jo Lemaire, Vincent Goeminne, Guillaume Devos en andere artiesten.
Naast het podium geeft ze les aan de kunstenacademie te Asse.
Haar Motto: Music is what Feelings Sound Like!

Rik Deckers studeerde jazz piano aan Lemmensinstituut te Leuven en muziek productie aan het conservatorium van Gent. 
Heden is hij vaste pianist van de duo “Lady Bird”, “Alors on chante” en het trio “Ultrasonic Airlines”. 
In het verleden heeft hij nog in diverse bands en verschillende bezettingen gespeeld. 
Verder is hij eveneens actief als solo pianist en ook als freelance pianist voor diverse opdrachten (live & studio). 
Rik is eveneens de oprichter van “Muziek is de max!”, een organisatie, die muziek workshops aanbiedt voor scholen, instellingen en bedrijven.

F.A.Q.

 • Wanneer je een optreden gepland hebt, heb je wellicht een aantal praktische vragen. Om je hierbij alvast op weg te helpen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is de standaard duur van een optreden?

  Onze groepen denken heel goed na over de samenstelling van hun set. Ze verwerken up tempo nummers en rustmomenten op de juiste manier. Je krijgt in de meeste gevallen een optreden voorgeschoteld dat 90 minuten duurt. Geef ons op voorhand door hoe je de avond wil indelen zodat wij dit ook aan de band kunnen communiceren.

 • Als ik een aanvraag plaats, hoe lang blijft deze geldig?

  Na jouw aanvraag, gaan wij onmiddellijk aan de slag. We contacteren de groep en vragen naar hun beschikbaarheid. Van zodra de groep groen licht geeft, brengen we jou op de hoogte. Vanaf dat moment plaatsen de muzikanten deze optie automatisch 14 dagen in hun agenda. Dat geeft jou de tijd om alles nog even te bekijken en een keuze te maken.

 • Wat is de prijs?

  Het is heel moeilijk om op deze vraag een algemeen antwoord te geven. De prijs is afhankelijk van de duur van het optreden, de grootte van de band, de technische vereisten tijdens het optreden en de afstand tot de locatie. Hoe meer van deze details wij van jou krijgen bij een aanvraag, hoe sneller wij jou een totaalprijs kunnen bezorgen.

 • De groep is geboekt, wat nu?

  Jij hoeft eigenlijk niets meer te doen. Wij maken voor jou alle praktische zaken in orde. Wij sturen de groepen een callsheet met alle details en briefen hen over jouw evenement. Na afloop van het optreden ontvang je van ons 1 factuur en regelen wij alles verder met de muzikanten die op jouw feest speelden.

Block 4
De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons