The Loopfactory, 1 instrument, oneindig veel mogelijkheden.

The Loopfactory: een gitarist, een instrument en een loopstation. Dat is het muzikale project waarmee Tom Van de Venne jouw evenement kleur geeft. 

Zie het als het ware als een “one man orchestra”. Tom zorgt voor hoofd- en tegenmelodie, de bas en enkele leuke details om elk nummer in een fris en eigen jasje te steken.

The Loopfactory - Tom en zijn gitaar

Welke muziek speelt
The Loopfactory?

Bij The Loopfactory draait het vooral om herkenbaarheid. Door het gebruik van de loopstation is het mogelijk om met weinig materiaal heel snel een aantal hits te spelen.

De playlist is daardoor heel uitgebreid. 80’s klassiekers en een aantal hedendaagse tophits staan op het lijstje van Tom.

Is The Loopfactory inzetbaar
voor jouw evenement?

Tom treedt op tijdens heel wat diverse optredens en doet dit steeds op een flexibele manier.

Bedrijfsfeesten, diners in intieme kring of een huwelijksceremonie… het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.

Tom Van de Venne - The Loopfactory

Wie is Tom Van de Venne?

Tom Van de Venne is van opleiding een klassiek geschoolde gitarist.

In 2004 werd hij uitgeroepen tot Laureaat meest beloftevol talent op een nationale muziekwedstrijd ingericht door Lions Club Klein Brabant.

Later dat jaar behaalde Tom zijn einddiploma klassieke gitaar aan de muziekacademie van Willebroek onder de vleugels van Dirk de Hertogh met grootste onderscheiding en lof van de jury, waarvoor hij een gemeentelijke eremedaille mocht ontvangen.

En nog in 2004 werd een eerste prijs op de nationale Dexia Axion Classics wedstrijd behaald. Tom studeerde nadien verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van niemand minder dan Antigoni Goni.

Haar lessen, afgewisseld met diverse masterclasses bij nationale en internationale topgitaristen, leverden Tom zijn Master diploma klassieke gitaar op in 2009.

Dat jaar was hij ook gastsolist op het festival Walter Boeykens en mocht hij meteen het wereldberoemde ‘Concierto de Aranjuez’ van J. Rodrigo uitvoeren met orkest o.l.v. Walter Boeykens zelf. Er werd in 2010 nog een vervolg aan zijn gitaarstudie gebreid bij Carlo Marchione aan het conservatorium van Maastricht.

In 2018 ontstond zijn eerste solo-project, The Loopfactory. Dit is ondertussen uitgegroeid tot een veelgevraagde act op diverse evenementen.

Tom trad op als freelance gitarist bij onder andere Belle Perez, Miguel Fernandez, het Groot Harmonie-Orkest van de Gidsen, diverse musicalproducties in Nederland, …

 In 2021 won Tom de internationale prijs ‘Neo-Klassiek Talent’ als componist/uitvoerder. Dit leverde hem een platencontract op bij Warner Music. Zijn eerste solo EP ‘Rainy Days’ werd wereldwijd al meer dan een miljoen keer beluisterd.

De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons