Terug naar overzicht

Op de koffie bij 50 koffies

'50 Koffies? Say What?!'

50 koffies is de zeer inspirerende podcast van de twee enthousiaste dames Nadia El Makhfi en Yana Smits. Wat begon als een koffieklets groeide al snel uit tot een podcast for bold women in business. Hun eerste seizoen is ondertussen helemaal opgenomen en ik, als De Muzieksommelier, mocht de laatste koffie mee afronden.

Samen met allround artiest Jaouad Alloul, bespraken we het thema 'Creativiteit', over de schoonheid van ons beroep, de impact van muziek en kunst maar ook de vele muren waarop we allemaal wel eens botsen.

50Koffies De Muzieksommelier Kaat 2.jpg

Hoe was het?

Een aantal maanden geleden vroeg 50 koffies naar creatievelingen die over hun beroep wilden vertellen. Zonder nadenken gaf ik me op. Ik dacht als muzikant en als Muzieksommelier de freelance muzikant wel te kunnen vertegenwoordigen tijdens een ontspannen gesprek. Maar ook met het idee 'och, die zullen me toch niet contacteren'. Maar een dag later zat er een mailtje in de inbox met - jawel - de vraag of ik effectief zou willen langskomen. Angstzweet brak spontaan uit want 'ik ben een muzikant, geen vlotte praatjesmaker', 'Héb ik eigenlijk wel iets boeiends te vertellen?' en 'Oh nee! Mijn stem! Vreselijk!'.

Let's koffieklets!

Maar goed, eind januari was het zover. Ik trok vol goede moed en op stevige hakken naar de opname in Kontich. Ik werd er warm onthaald met - hoe kan het ook anders - een heerlijke koffie en een brede glimlach van de twee hosts. Ietwat zenuwachtig schoof ik bij aan tafel, zette ik de hoofdtelefoon op en sprak ik mijn allereerste woorden in een podcastmicrofoon.

Waarover de babbel ging? Dat kan je hier beluisteren.
Waarover de babbel niet ging? Dat kan je hier lezen.

Het was een zeer fijne ervaring en een aangenaam gesprek. Maar op de terugweg had ik plots een 'Oh nee! Ik vergat nog dit te zeggen!' - moment. Dus speciaal voor de gedreven lezer, hier wat je niet te horen kreeg. 

50Koffies De Muzieksommelier Jaouad Alloul.jpg

Primrose Trio De Muzieksommelier.jpg

Hoewel Jaouad poëtisch kan toveren met taal, kan ook hij met geen woorden omschrijven hoeveel rijker muziek ons leven maakt. Het is een onbeschrijflijk gevoel heel de dag met je passie te mogen bezig zijn. En dat onbeschrijflijk gevoel is wat we mensen laten ervaren met De Muzieksommelier.

Hoe we dat doen? Simpel uitgelegd: de juiste muzikale beleving op de juiste plaats. Maar in de praktijk gaat dat net iets ingewikkelder te werk. We praten vaak over de impact van muziek, het is net die impact die we bij elk event centraal zetten. We dompelen de gasten onder in een muzikaal bad, zodat er maximaal kan genoten worden van de impact van muziek.

Beleven - Verbinden - Proeven

We doen dit omdat we zelf elke dag het geluk hebben om met muziek bezig te zijn, we ervaren elke dag weer hoe muziek ons leven beïnvloed op zoveel mooie manieren. We willen iedereen datzelfde gevoel laten beleven.

Ons hart ligt bij de pure klanken van instrumentale muziek, daar krijgen we nog elke dag kippenvel van. Maar we willen onze smaak zeker niet opdringen. Hoewel het klassieke repertoire toch een onuitputtelijke bron aan fantastisch materiaal heeft, gaan we opzoek naar wat het beste past op dat moment van het event.

BELEVEN
Open je een nieuwe zaak en wil je jouw gasten ludiek en luchtig ontvangen aan de deur? Dan is een kleine swingband wel een leuk idee. Komen de gasten binnen, kunnen we ze daar warm inpakken met een dekentje van zwoele soulzang.

PROEVEN
Wil je de impact van muziek op onze smaak ervaren? Hoe muziek onze smaak beïnvloedt of manipuleert, hoe smaken en muziek blenden en persoonlijke herinneringen bovenhalen of hoe je kan wegebben met een fijn glaasje afgetopt met de juiste muziek? Dan is onze proeverij een echte aanrader.

BAM Liveshow.jpg

De Muzieksommelier Teambuilding.jpg

VERBINDEN
Is er nood aan verbinding, samenwerking en positieve communicatie onder collega's? Dan liggen onze kleurrijke schuiftrombones al op jullie te wachten. Vele teams gingen je al voor. Ze kwamen allemaal even aarzelend binnen, maar gingen ook stuk voor stuk swingend buiten. En 'Waauw, ik wist niet dat ik dat kon en er nog zoveel geluid uit kreeg ook!'. 'Knap dat je dat allemaal kan op zo'n buis, mijn respect naar muzikanten toe is alleen maar gegroeid' - 'En jij (De Muzieksommelier) krijgt daar dan effectief mooie klanken uit met melodie en al? Dat wil ik wel eens horen!' - 'Waar zeg je? In Bozar, De Munt, Koningin Elisabethzaal, Flagey, De Singel, Opera Ballet Vlaanderen kan ik dus gaan luisteren naar klassieke optredens? Dat ga ik zeker eens bekijken!'

En dat is nu net onze onderliggende missie: klassieke muziek terug populair maken en mensen aanzetten om meer naar concerten te gaan luisteren. En kinderen de weg naar het bespelen van een instrument te tonen.  

Nog een Nota Bene

Yana en Nadia zijn ondertussen volop bezig aan seizoen 2. 50 koffies is gebleven, hun ondertitel werd al aangepast naar Bold PEOPLE in business - want ja hoor mannen, ook jullie kunnen veel leren uit deze inspiratiebabbels - en de podcast wordt uitgebreid tot een heel platform waar ondernemers naar hartenlust inspiratie kunnen halen uit al hun waardevolle content.
Wil jij De Muzieksommelier inzetten voor jouw event? Laat ons praten en neem vrijblijvend contact met ons op. 
De Muzieksommelier Contact

Heb je een vraag?
Contacteer ons